Iulie 2010 Iunie 2010 Mai 2010 Aprilie 2010


    

Vineri, 16 aprilie, de la ora 18.00, la Diverta Magheru a avut loc lansarea romanului Ambasadorul, de Ioan Mihai Cochinescu.

Data: 16 04 2010

            

 

Au prezentat:  Gabriela Adamesteanu, Mircea Cartarescu, Florin Iaru. Moderator: Oana Boca.

Interzis de cenzura comunista, Ambasadorul a aparut abia dupa revolutia din 1989, obtinind in scurt timp cele mai prestigioase premii literare din Romania: Premiul Academiei Romane, Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania si Premiul pentru Proza „Liviu Rebreanu”.

Prima editie, aparuta tot la Editura Cartea Romaneasca, in 1991, s-a epuizat in numai citeva saptamini.

Reeditarea Ambasadorului aduce in atentia cititorului roman contemporan o opera unica, slefuita cu migala artizanilor de pietre pretioase si cu stiinta ezoterica a alchimistilor de demult, si, deopotriva, un autor in plina ascensiune.

In Ambasadorul Alexandru traieste aventura unei fabuloase calatorii catre China veacului al XVII-lea, ca ambasador al tarului Rusiei. Un sir nesfirsit de peripetii, o tulburatoare, secreta si interzisa poveste de dragoste. inaltarea si decaderea unui tragic personaj livresc, invaluit in mister. Totul, intr-o cheie finala absolut imprevizibila.

IOAN MIHAI COCHINESCU ( n. 16 aprilie 1951, Timisoara) este prozator, eseist, estetician. A absolvit Facultatea de Compozitie-Muzicologie in 1974. in 2005 devine doctor in muzica (estetica) al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. Este profesor de estetica, pian si procesare computerizata a imaginii la Liceul de Arta „Carmen Sylva” din Ploiesti. A realizat filme artistice si documentare de scurt metraj: Ultimul om de zapada, Casa de pe colina, Orasul etc.. Filmul Cind oamenii se joaca a fost premiat pentru scenariu si regie (la Bucuresti, 1969 si Hirosima – Marele Premiu si Medalia de Aur, 1975). Este membru al Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania (1982) si al Uniunii Scriitorilor din Romania (1993). in anul 1991 a debutat cu romanul Ambasadorul la Editura Cartea Romaneasca. in 1993 a publicat romanul Rock & Depeche. Filmul unui roman, la Editura Liberart. in 1996 au aparut volumele de proza scurta Visul de iarna al Isabellei si Insula, la Editura RAO. in 2006, la Editura Libertas a publicat volumele de eseuri Tratatul de Caligrafie si Tratatul de Alchimie. in 2007, apare Tratatul despre sublim, iar in 2009, monografia-album Vivaldi in Venetia.

 

Termeni si conditii    Copyright © 2000 - 2020 Depozitul de Carte Distributie.

by Cerebral Art